Skrive masteroppgave på en måned
Skrive masteroppgave på en måned, er det egentlig mulig å få til? Vi skal gå litt dypere i dette emnet før vi tar en endelig konklusjon.
En masteroppgave har man normalt et år på seg å gjøre, eller to semestere om du vil. Det er et omfattende arbeid, og det er utrolig mye som skal gjøres. Om man derfor ikke er flink til å jobbe med det systematisk kan det ende opp i katastrofe, og du står igjen med en uferdig masteroppgave når den skal innleveres.
Fremdriftsplan
Om man har en fremdriftsplan på hvordan man skal jobbe med masteroppgaven så er man godt på vei. Husk da å hold deg til fremdriftsplanen også, slik at man ikke jobber når det skulle passe deg. Har man en fremdriftsplan og et system å jobbe etter, vil det spare deg for mye tid og krefter.
Jobber man systematisk og følger fremdriftsplanen, ser vi for oss at det kanskje kan være mulig å fullføre en masteroppgave på en måned, men vi tror det kan bli utrolig mye arbeid på veldig kort tid.
Hvor lang er en masteroppgave?
En masteroppgave skal være på ca. 60-105 sider, eller 24.000-42.000 ord. Dette antallet kan være forskjellig avhengig av hvilken utdanningsinstitusjon du hører til. Men er det mulig å kunne skrive så mye i løpet av en måned? Ja, da må man jobbe disiplinert i så fall.
For å klare dette må man altså kunne skrive 2-3 sider hver eneste dag i en måned. Det er kanskje ikke så mye i seg selv, men man må også forske og jobbe med spørsmål og problemstillinger. Dette tar også lang tid, og det kan også ta lengre tid enn selve skrivingen.
Vi tror derfor det er veldig vanskelig å klare å skrive en hel masteroppgave på en måned, men man skal aldri si aldri. Er man flink, kan man skrive 2.000-3.000 ord på 3-4 timer, og da kan man bruke resten av dagen til annet arbeid. Da skal man ikke se bort ifra at man kan klare det.
Men blir det endelige resultatet bra ved å kun jobbe med det i en måned? Kunne man ikke ha gjort det bedre om man brukte lengre tid på det? Jo vi tror at resultatet hadde blitt bedre over lengre tid slik at man har tid til å bearbeide det.
Men om du skriver om et tema som du brenner for, så kan det også hjelpe veldig mye på utførelsen av arbeidet. Brenner du for det, vil det kunne gå raskere å skrive om det også.
Hvilke hjelpemidler er nyttig?
Å skrive om et tema som interesser deg er en veldig god begynnelse. Deretter burde man sette seg en realistisk fremdriftsplan slik at man vet hvor langt man er kommet til enhver tid. Følger man fremdriftsplanen vil man bli ferdig i tide.
Et annet hjelpemiddel kan være veilederen din. Å få hjelp og tips fra veilederen kan være alfa og omega ved skriving av masteroppgaven. Husk også å ta pauser underveis slik at du ikke blir sliten og utbrent.
Ha et system for alt du jobber med. For eksempel når det kommer til kilder du bruker, så må alle disse kildene oppgis ved innlevering av masteroppgaven. Ha derfor et godt system på å skrive ned alle kildene dine underveis slik at du ikke glemmer noen.
Korrektur og språkvask
Før du leverer inn masteroppgaven må du ta korrektur og språkvask på den. Det vil si at du må lete etter skrivefeil, grammatiske feil, orddelingsfeil, rare setninger og setninger med rar oppbygging. Gjør man dette før innlevering, vil resultatet se mye bedre ut når det ikke er så mange feil i oppgaven.
Oppgaven vil bli mye lettere å lese når man har utført korrektur og språkvask. Det kan i beste fall også gi deg en bedre karakter. Korrektur og språkvask er derfor ekstremt viktig å gjøre før oppgaven skal innleveres.
Dette arbeidet kan være svært tidkrevende når det er så mye å gå igjennom. Det er også lett å se seg blind på egne feil man gjør. Det kan derfor være en ide å få noen andre til å se igjennom oppgaven din og rette på feilene.
Pris på korrektur og språkvask
For noen kan det kanskje være dyrt å få hjelp til å gjøre dette av profesjonelle, men det er vel verdt det for å kunne oppnå et godt resultat på en så viktig oppgave. Det er tross alt noe man har brukt mye tid på som man vil oppnå et så godt resultat på som mulig. Prisen baserer seg ofte på antall ord og på hva som skal korrekturleses/språkvaskes.
Konklusjon
Konklusjonen vår på om det er mulig å skrive en masteroppgave på en måned, er at det skal nok gå med iherdig jobbing, men vi er usikker på hvordan utfallet vi bli. I verste fall stryker man, også må man jobbe med masteroppgaven i et år til.
Om du har drøyet med å begynne på masteroppgaven til i siste liten, så er det dessverre din egen feil at du er i den situasjonen. Et alternativ er da å søke om utsettelse på innleveringen slik at man kan få et ekstra semester på å skrive masteroppgaven. Dette er et bedre alternativ enn å først stryke.
Sørg alltid for å ha en god plan og følg den til punkt og prikke. Klarer man det, vil man oppnå et godt resultat og man vil bli ferdig i tide. Å utføre litt arbeid hver dag er bedre enn å ta alt på en måned.
Kontakt oss
Om du skulle trenge hjelp til korrektur eller språkvask av din masteroppgave, hjelper vi deg mer enn gjerne. Send oss gjerne en e-post for å få et uforpliktende tilbud. Vi har lang fartstid innen korrektur og språkvask, og vi garanterer at du vil bli fornøyd med resultatet. Hører fra deg!