Skrive masteroppgave på kort tid

Er det mulig å skrive en masteroppgave på kort tid? Det kommer vel an på hva man anser med kort tid. Noen vil nok også si at de to semestrene man har på seg til å skrive masteroppgaven er for liten tid, og noen mener at de har god tid og dermed utsetter å begynne på den. 

Vi skal se nærmere på hva det vil si å skrive en masteroppgave på kort tid, på lang tid, også vil vi gi dere en del tips til hvordan man kan jobbe best mulig med masteroppgaven. 

Hva vil det si å skrive masteroppgaven på kort tid?

Hva vil det si å skrive masteroppgaven på kort tid? 

Med begrepet «å skrive en masteroppgave på kort tid» vil nok de fleste av oss tenke at man da har utsatt å begynne med masteroppgaven og dermed begynner å få dårlig tid til å bli ferdig med den. En masteroppgave er en stor oppgave man må igjennom for å fullføre utdanningen, så det beste er om man tar seg god tid. 

Ønsker du å skrive den på kort tid, ja da har du veldig mye å gjøre på kort tid. Mange bruker også lang tid på å finne ut av hvilket tema og problemstilling man skal ha, men om du har kort tid til den skal være ferdig har man ikke tid til å dvele for lenge over det. 

Hvordan skriver jeg masteroppgaven?

Hvordan skriver jeg masteroppgaven på kort tid? 

Dette kommer jo an på hva man ser på som kort tid. La oss da si ut du har startet i siste liten med masteroppgaven din. Du må da finne tema og problemstilling du vil jobbe med. Etter det er det lurt å lage en fremdriftsplan. Fremdriftsplanen hjelper deg med å holde oversikt over hva du skal gjøre til enhver tid. Sørg også for å sette deg realistiske mål her. 

Realistiske mål er kanskje vanskelig å sette seg om man har dårlig tid, men en oversikt over hva som må gjøres bør man altså lage. Følg den til punkt og prikke slik at du ikke blir hengende bakpå, da blir du mest sannsynlig ikke ferdig engang. 

Jobb systematisk og ikke bruk tid på unødvendige ting. Jobb et sted uten forstyrrelser og slå gjerne av mobilen din når du jobber. Mobilen er en tidstyv, så det er viktig at den ikke forstyrrer. Husk også å ta jevnlige pauser slik at du ikke blir sliten og utbrent. 

Hvor lang er en masteroppgave?

Hvor lang er en masteroppgave? 

En masteroppgave er ganske lang, og det er også derfor man har to semestre til rådighet. Hvor lang masteroppgaven skal være varierer fra hvilket studieinstitutt du studerer på, hvilket studie du tar og hvor mange studiepoeng den gir. 

Masteroppgavene er på alt fra 12.000 sider til 42.000 ord. Dette tilsvarer fra 30 sider til 105 sider ca. Jo flere studiepoeng den gir, jo lengre er det forventet at masteroppgaven skal være. Antall ord per side er satt til 400 som er det mest vanligste på grunn av krav til for eksempel font, skriftstørrelse og avsnitt. 

Hvilken måte er den beste å jobbe med en masteroppgave?

Hvilken måte er den beste å jobbe med masteroppgaven? 

Dette vil også variere fra person til person, men vi anbefaler å begynne så tidlig som mulig med å finne tema og problemstilling. Sett så opp en realistisk fremgangsplan slik at man har struktur på hva man skal jobbe med og når du skal være ferdig med det. 

Sett også av tid i fremgangsplanen din til avkobling. Treff venner og familie og finn på noe gøy sammen slik at du får tankene over på noe annet. Du kan også ta deg en weekendtur om det er det som skal til for å kunne slappe av i en hektisk hverdag. 

Når du jobber med masteroppgaven er det lurt å finne seg et stille sted å jobbe uten forstyrrelser. Vi har allerede nevnt at mobilen er en tidstyv, så den bør helst slås av. Underveis kan du også utføre korrektur og språkvask på oppgaven din. Det er mange skrivefeil som sniker seg inn på så mang skrevne ord. 

Hvordan ser masteroppgaven ut?

Hvordan ser oppsettet ut på en masteroppgave? 

Mange utdanningsinstitusjoner har egne krav til hvordan det skal se ut. Sjekk derfor nettsiden til utdanningsinstitusjonen om de har krav til oppsett. Om de ikke har noe fast oppsett, kan du for eksempel følge dette eksempelet: 

 • Forside  
 • Sammendrag  
 • Forord  
 • Innholdsfortegnelse  
 • Innledning  
 • Teori  
 • Metode  
 • Resultater/analyse  
 • Drøfting  
 • Avslutning  
 • Litteraturliste/kilder  
 • Vedlegg 

Husk at antall ord som skal skrives gjelder i hovedsak metode, resultater/analyse, drøfting og avslutning. Dette er hovedpunktene det skal legges mest fokus på. 

Språkvask og korrektur

Hva er korrektur og språkvask? 

Det vil si at man fjerner skrivefeil, grammatiske feil, orddelingsfeil og andre feil i teksten som må rettes opp i for å gjøre den lettleselig. Dette er noe som må gjøres før innlevering av masteroppgaven. Om man ikke gjør det, kan det i verste fall gå utover karakteren. 

Hjelp med korrektur og språkvask

Kan man få hjelp til korrektur og språkvask? 

Ja det er fullt mulig å få hjelp til det. Det finnes mange firmaer som jobber med akkurat dette. Vi i Din Språkvask er en av dem, og vi har lang erfaring med korrektur og språkvask av masteroppgaver og andre akademiske tekster. Skulle du trenge hjelp til korrektur og språkvask kan du sende oss en e-post for et uforpliktende tilbud. 

Hva koster språkvask og korrektur?

Hva er prisen på korrektur og språkvask? 

Pris er ofte basert på antall ord som skal korrekturleses og språkvaskes. Prisen går da ikke på antall ord som blir fikset opp i, men antall ord oppgaven er på. Det kan være dyrt for en student å få et firma til å utføre korrektur og språkvask, men det er absolutt verdt det for sluttresultatet blir mye bedre.