Skrive bacheloroppgave på en uke

Bacheloroppgaven er noe av det viktigste du gjør på slutten av utdanningen din, og for mange er det et tungt og vanskelig arbeid. Vi skal prøve å finne ut av om det faktisk er mulig å skrive en bacheloroppgave på en uke. I denne artikkelen skal vi gi deg svar på dette og mye annet. 

Hvor lang tid?

Hvor lang tid har man på å skrive en bacheloroppgave? 

En bachelorgrad varer over tre år, og det siste semesteret skal bacheloroppgaven innleveres. Man begynner som oftest på bacheloroppgaven i januar og den skal innlevere i mai. Man vil da ha i overkant av fire måneder på seg til å skrive bacheloroppgaven. 

Det siste semesteret er det ikke bare bacheloroppgaven som skal skrives, men det er som oftest eksamener også. Om man da skal skrive bacheloroppgaven i siste liten i løpet av en uke, har man også eksamener å lese til. Da hadde det kanskje vært en fordel om du var ferdig med bacheloroppgaven innen den tid. 

Hvor lang?

Hvor lang skal en bacheloroppgave være? 

Dette varierer litt ut ifra hvilken utdanningsinstitusjon du studerer på og hvilken bachelorgrad du tar. Normalt ligger en bacheloroppgave på rundt 6.000-10.000 ord. Samarbeider du med bacheloroppgaven med noen andre vil antall ord som må skrives øke. 

For å skrive mellom 6.000-10.000 ord må man skrive ca. 900-1.400 ord per dag. Det er fullt mulig å skrive så mange ord i løpet av 1-2 timer, men å gå igjennom all litteratur vil nok ta mye lengre tid. Kan man da klare å skrive en bachelor oppgave i løpet av en uke?  

Ja, man kan klare det, men det er ikke anbefalt å gjøre det. Skal man skrive en såpass stor oppgave i løpet av en uke, er vi redd for at utfallet av bacheloroppgaven ikke vil bli særlig bra, og sensor vil nok også kunne se at bacheloroppgaven er gjort i hui og hast.  

Hvordan bør man jobbe?

Hvordan burde man jobbe med en bacheloroppgave? 

Det viktigste er å finne en arbeidsmetode som passer best for deg slik at du jobber mest effektivt. En god start kan være å finne et tema du interesserer deg for, da vil det være enklere å jobbe med. En stor fordel er også å begynne tidlig med bacheloroppgaven slik at du har god tid på deg. 

Begynner man tidlig med bacheloroppgaven og blir ferdig med den før den skal innlevere, vil man også få tid til å lese til eksamenene man skal i slutten av semesteret. Jobber man strukturert med bacheloroppgaven og har en tidsplan får når den skal være ferdig, vil ikke dette være et problem. 

Ta pauser underveis i arbeidet slik at man får hvile litt. Å jobbe med en bacheloroppgave kan være svært slitsomt og tidkrevende. Jevnlige pauser er derfor å anbefale slik at man ikke blir sliten og utbrent. 

Før innlevering av bacheloroppgaven er det lurt å lese igjennom den for eventuelle feil, gå igjennom korrektur og språkvask. Det kan være grammatiske feil, skrivefeil, orddelingsfeil og andre skriftlige feil. Dette kan være et svært tidkrevende arbeid, så om du ikke har tid eller krefter til å gjøre det selv, kan man få profesjonelle til å gjøre det for deg. 

Konklusjon

Konklusjon 

Kan man da skrive en bacheloroppgave på en uke? Ja, det kan man faktisk, men det er ikke sikkert at kvaliteten på bacheloroppgaven blir bra. Vi anbefaler derfor å begynne i god tid, lage en tidsplan med små mål og holde seg til den. 

Det er tross alt en svært viktig oppgave man skal gjøre, så ikke utsett den til siste liten. Man har også eksamener man må lese til. For å oppnå gode karakterer er det viktig å også ta seg tid til å lese. 

Språkvask og korrektur

Språkvask og korrektur 

Om du skulle trenge hjelp til korrektur og språkvask av bacheloroppgaven din står vi klar til å hjelpe deg. Vi i Din Språkvask har lang erfaring og gode referanser å vise til med slikt arbeid. Ønsker du et uforpliktende tilbud, er det bare til å sende oss en e-post. Vi ser fram til å høre fra deg.