Korrekturlesing

Korrekturlesing er viktig del av det å skrive tekster. Uansett hvilken tekst det er, om det er en masteroppgave, bok som skal utgis, artikkel eller annet, så er korrektur svært viktig for at det skal være lettleselig. 

Korrekturlesing kan også være svært tidkrevende, og kan derfor være greit å få andre til å gjøre for deg slik at du slipper å bruke all din fritid på det.

Hva er korrekturlesing? 

Korrekturlesing er at man ser igjennom teksten for eventuelle skrivefeil og grammatiske feil. Man kan prøve å gjøre slikt selv, men man ser seg ofte blind for egne feil. Det kan være en bokstav som er plassert feil, at det mangler en bokstav eller en orddelingsfeil.  

Det er derfor svært lurt å få noen andre til å se igjennom teksten slik at feil man ikke ser selv kan bli oppdaget av noen andre. Ikke få hvem som helst til å se igjennom den, men få en som gjerne er dyktig med språk til å se igjennom den. 

Om du ønsker at teksten ser finest mulig ut og at den er lettlest, er det absolutt lurt å få den korrekturlest. Er det for eksempel en bachelor- eller masteroppgave som skal leveres, er det absolutt en fordel at alt er på det rene. Om du har mange småfeil i teksten din, kan dette faktisk ha utslag på karakteren. 

Korrekturlesing norsk 

Norsk korrekturlesing er nok det vanligste som utføres i Norge. Det utføres korrekturlesing av absolutt alt. Det trenger kun å være en kort produkttekst i en nettbutikk eller en stor og lang masteroppgave.  

De fleste som jobber med dette har lang erfaring med å skrive og korrekturlese tekster. For at du skal finne din foretrukne korrekturleser, kan det være en ide å sjekke nettsider og annet til det firmaet som du vurderer å bruke. Send dem en uforpliktende forespørsel før du bestemmer deg for hvem du vil benytte. 

Korrekturlesing engelsk 

Korrekturlesing av engelske tekster er også vanlig i Norge. Noe av det vanligste er kanskje anbefalingsbrev eller «recommendation letter» som det heter på engelsk. Dette er vanlig å gjerne få noen andre til å skrive det for deg, men også å få det korrekturlest. 

Trenger man korrekturlesing på engelsk så er det gjerne et viktig dokument som skal sendes til utlandet. Kanskje er det en jobb man søker på, og da er det svært viktig at skrivefeil og grammatikkfeil er utelatt for å gjøre et bra inntrykk.

Korrektur eller språkvask? 

Ved korrektur så utføres det retting av skrivefeil, grammatiske feil og feil ved orddelinger. Dette er feil som mange gjør selv om de ikke er klar over det. Man kan selv utføre en korrektur på sin egen tekst, men man ser seg ofte blind på feilene man selv skriver. 

Man kan også bruke Word til å lese korrektur, men slike tekstprogrammer har også sine begrensninger. Mange sammensatte ord kan få en rød strek under seg selv om det er riktig skrevet. Da velger mange å dele opp ordet fordi de tror det er riktig, for da forsvinner tross alt den røde streken. 

Ved språkvask gjør man også de nevnte tingene som ved korrektur, men også flere andre ting. Man går mer i dybden ved språkvask slik at man også gjør språket og oppsettet bedre, og man kan bytte ut ord som vil passe bedre inn. 

Ved språkvask er det vanlig med mindre eller større endringer i komposisjonen av teksten. Det vil si at man kan endre på setninger og oppsettet på teksten. Dette gjøres for å få en mye bedre flyt i innholdet slik at det blir lettere å lese og forstå.

Pris på korrekturlesing 

Korrekturlesing har ikke noen fast pris og den varierer mye ut ifra hvilket selskap du velger å benytte tjenestene til. Noen kan gi deg en fast pris på hva du skal ha korrekturlest, men den vanligste er å betale per ord.  

Ta gjerne kontakt med oss 

Vi i Din Språkvask hører gjerne fra deg om du ønsker korrekturlesing på tekstene dine. Vi har dyktige medarbeidere som jobber godt og effektivt, og du vil garantert bli fornøyd med det ferdige resultatet. 

Send oss gjerne en e-post for å motta et uforpliktende tilbud. Vi hjelper deg med alt du måtte ønske som er tekstrelatert. Vi ser fram til å høre fra deg.