Korrektur

Det er mange som kan ha bruk for korrektur av tekster, både blant bedrifter og private. Ønsker man å gjøre tekstene sine bedre, og utelukke feil, anbefales det å utføre korrektur på den. Ved å utføre korrektur, vil kvaliteten forbedres og teksten bli enklere å lese og tolke. 

Nedenfor skal vi fortelle litt mer om hva korrektur er, og hvorfor det kan lønne seg.

Hva er korrektur?

Korrektur er feilretting av tekster. Tekster kan som sagt inneholde mye feil, og for å gjøre dem enklere å lese og forstå, må man rette opp i disse feilene. 

Ved korrektur av tekster går man igjennom skrivefeil, grammatiske feil, og feil bruk av tegn og lignende. Dette gir en bedre helhet i teksten, og gjør det enklere å tolke teksten.

Korrektur eller språkvask?

Om du skal velge korrektur eller språkvask kommer an på hvilke behov du har for teksten din. Ønsker du kun at skrivefeil og slikt blir ordnet, eller ønsker du at det blir utført en større og mer omfattende jobb med teksten?

Det er ofte vanskelig å vite forskjellen på korrektur og språkvask da ordene ofte brukes om hverandre. Det er forskjeller mellom dem, og de skal vi utdype nærmere.

Korrektur

Vi har allerede vært litt innom korrektur, men vi gjentar litt av hva det er og hva det går ut på. Ved korrektur retter man opp i skrivefeil, grammatiske feil og eventuelt feil bruk av tegn. Ønsker man at det gjøres mer med teksten enn dette, må man velge språkvask.

Språkvask

Språkvask går ut på mye av det samme som korrektur, men ved språkvask vil det bli utført en mer omfattende og tidkrevende jobb. Dette er ikke noe alle trenger, men det kan være anbefalt ved innlevering av akademiske tekster for eksempel.

I tillegg til å fjerne skrivefeil, grammatiske feil og feil bruk av tegn, vil man med en språkvask gå grundig igjennom teksten og formuleringene som blir brukt.

Noen formuleringer er ofte vanskelig å forstå, og ved en språkvask vil man endre på formuleringer for å gjøre dem enklere å forstå. Noen ganger vil man også endre på større deler av teksten for å gjøre den bedre.

Man går også igjennom oppbyggingen av teksten, og får den til å flyte bedre. Alt dette vi gjøre det til en tekst av bedre kvalitet, og som vil bli mer lettlest. Dette gjør det enklere for leserne å sette seg inn i teksten uten å måtte gjette seg fram til hva som står der.

Priser

Det er ingen eksakte prisforslag til hva en korrektur koster. Dette avhenger selvfølgelig av hva som skal korrekturleses og hvor mye. Hvilket språk det er, kan også ha en innvirkning på prisen. 

Ønsker du å vite hvor mye det koster, må du sende en forespørsel til et byrå som tilbyr dette for et prisoverslag.

Vi hjelper deg

Trenger du hjelp med korrektur, så hjelper vi deg gjerne. Våre dyktige medarbeidere står klar til å hjelpe deg. Vi har lang erfaring med både korrektur og språkvask, og kan garantere deg et godt resultat. 

Send oss gjerne en melding for et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.