Korrektur masteroppgave

Noe av det viktigste du gjør i livet ditt er kanskje masteroppgaven. Den definerer hvor hardtarbeidende du er og kan definere resten av livet ditt med tanke på for eksempel jobb.

Masteroppgaven skal man ta seriøst og bruke mye tid og krefter på. Masteroppgaver kan være svært krevende å jobbe med, og man vil oppnå best mulig resultat. Derfor ender masteroppgaver som oftest opp med både svette og tårer, frustrasjon og glede.

For å gjøre jobben litt enklere for deg selv, kan det være lurt å få utført en korrektur på masteroppgaven. Dette kan man også få gjort i for eksempel Word, men den fanger dessverre ikke opp alle feilene. 

Skrivefeil og grammatiske feil er veldig vanlig, og om man utfører en korrektur på masteroppgaven, vil man med engang oppnå et mye bedre resultat. Masteroppgaven vil bli lettere å lese og lettere å forstå.

Korrektur eller språkvask av masteroppgave?

Om du skal få korrektur eller språkvask av din oppgave er helt opp til deg og hva du ønsker å få gjort med din masteroppgave. Er det skrivefeil og grammatiske feil du ønsker å rette opp i, er det korrektur som er anbefalt.

Ønsker du derimot å gjøre mer med masteroppgaven din anbefales språkvask. Ved språkvask gjøres det en del andre ting som ikke gjøres ved korrektur. Man går mer i dybden ved språkvask.

Språkvask ser ikke bare på skrivefeil og grammatiske fei, men ser også på oppbyggingen av teksten. Det kan være alt fra hvor man har satt komma og punktum til strukturen av setninger og oppbyggingen av teksten.

Språkvask vil derfor være et bedre alternativ ved en masteroppgave enn korrektur. Da vil man oppnå best resultat og man kan til og med oppnå bedre karakter. Språkvasken vil gi masteroppgaven en bedre flyt og den vil bli mye mer lettleselig.

Akademisk språkvask

Språkvask av masteroppgaver eller bacheloroppgaver kalles også for akademisk språkvask. Hva man ønsker å kalle det er smak og behag. Ordet «akademisk språkvask» brukes kanskje mest av ferdigutdannede, mens «språkvask av masteroppgave» brukes av andre.

Akademisk språkvask kan også være språkvask av for eksempel forskningsprosjekt og andre viktige dokumenter som det er viktig at ikke inneholder skrivefeil.

Kan man gjøre korrektur selv på masteroppgaven?

Ja det kan man selvfølgelig gjøre selv. Man kan for eksempel benytte seg av Word eller Pages til å ta seg av dette, men det er verdt å merke seg at ingen programmer vil kunne utelukke alle skrivefeilene i en masteroppgave. 

Etter man har rettet skrivefeilene som tekstprogrammet har funnet, kan det være lurt å gå igjennom hele teksten manuelt. Dette er som sagt fordi tekstprogrammet ikke klarer å registrere alle feilene i dokumentet. 

Å gå igjennom masteroppgaven manuelt å lete etter skrivefeil og grammatikk feil kan være svært tidkrevende. Man kan også se seg blind på egne feil når det er så mye å lese igjennom. Få derfor gjerne noen andre til å også lese igjennom masteroppgaven.

Som et siste steg kan man vurdere å sende det inn til profesjonell korrekturlesing. Da vil man få utelukket de siste skrivefeilene, grammatiske feil og eventuelt orddelingsfeil i masteroppgaven før den leveres inn.

Skal man være helt sikker på å få best mulig resultat, er også en språkvask å anbefale. Da er det som sagt tidligere sagt ikke bare skrivefeil, grammatiske feil og orddelingsfeil som vil bli rettet opp i, men også strukturen og oppbyggingen av teksten. 

Går man for å få språkvask vil dette kunne øke sjansene for en bedre karakter, noe som vil kunne hjelpe deg å oppnå det du ønsker, om det er å bli forsker hos NASA eller ingeniør hos SpaceX.

Pris på korrektur

Prisen på korrektur kommer ofte an på hvor mange ord masteroppgaven inneholder. Man betaler ofte per ord, men noen opererer også med fastpriser. Uansett pris så burde det ikke stå i veien for at du skal kunne oppnå dine drømmer.

Kontakt oss

Hos Din Språkvask finner du dyktige medarbeidere som får masteroppgaven din til å skinne – slik den fortjener. Send oss gjerne en e-post om du ønsker et uforpliktende tilbud. Vi ser fram til å høre fra deg.