Hvor mange sider er en bacheloroppgave?

Dette spørsmålet er det nok mange som lurer på, og vi skal derfor prøve å svare så godt vi kan. Vi gir også tips til hvordan man kan utføre arbeidet en bacheloroppgave krever.

Hva er en bacheloroppgave?

En bacheloroppgave gir deg en bachelorgrad eller en akademisk grad. Bacheloroppgaven leveres normalt på slutten av det siste året i bachelorutdanningen. Som regel bruker man hele det siste studieåret til å jobbe med bacheloroppgaven.

Du tror kanskje at du har god tid på deg til å skrive bacheloroppgaven, men et studieår kan gå fort og plutselig har man dårlig tid. Det er derfor lurt å være forberedt, og man må ikke tenke at man har god tid. Du må heller ikke stresse og tenke at du har dårlig tid. Begynner man i god tid med bacheloroppgaven vil det spare deg for mye frustrasjon og stress.

Hvordan sette opp en bacheloroppgave?

Det er ingen fasit på dette, og det finnes nok mange måter å gjøre det på, men det er allikevel noen elementer som må være med. Først må man finne ut av hva man vil skrive om og deretter finne ut av hva man er interessert i å finne ut av.

Bacheloroppgaven deles opp i flere kategorier, og normalt begynner man med en forside, et lite sammendrag og noen forord. Deretter kan man ha en innholdsfortegnelse før man begynner på innledningen. Deretter begynner man med teori, metode og det endelige resultatet av din forskning.

Til slutt kommer drøfting, avslutning og en litteraturliste. Hvor mange sider det totalt skal være, er forskjellig fra utdanningsinstitusjon til utdanningsinstitusjon, og man må derfor regne med at en bacheloroppgave er mellom 25-60 sider. Eventuelle vedlegg inngår normalt ikke i antall sider.

Du tenker kanskje at det er stor forskjell mellom 25 og 60 sider, men det har også noe å si om man samarbeider med andre. Samarbeider man om en bacheloroppgave, er det forventet at man skriver flere sider. Skriver man bacheloroppgaven alene, er det normalt med rundt 30 sider.

Vi har nevnt de forskjellige kategoriene man skal skrive i en bacheloroppgave, og det skal ikke tilegnes like mange sider til alle. Man legger som oftest mest vekt på teori og drøfting som burde ha flest antall sider. Resultatene av din forskning kommer etter det, også kommer metode. Innledning og avslutning tilegnes ca. like mye plass.

Korrektur av bacheloroppgaven

Når man er ferdig med å skrive bacheloroppgaven, da kommer finpussen. Da er det normalt å utføre en korrektur eller språkvask av bacheloroppgaven slik at man kan få vekk skrivefeil, grammatikkfeil og orddelingsfeil. Får man vekk alle disse feilene, vil det gi et mye bedre inntrykk og det kan til og med gi deg en bedre karakter.

Ofte holder ikke å ta korrekturen selv da man lett kan se seg blind på egne feil. Et tekstprogram finner heller ikke alle feilene dessverre. Da kan det være lurt å få noen andre til å se over teksten din slik at man utelukker flere feil på den måten.

Eventuelt kan man få profesjonelle til å ta seg av denne oppgaven for deg, så vet man at alle feilene vil bli fikset opp i før innlevering av bacheloroppgaven.

Kontakt oss

Trenger du hjelp med korrektur av din bacheloroppgave, så hjelper vi deg gjerne. Om du sender oss en e-post, vil du få tilbake et uforpliktende tilbud.