Hvordan starte en bacheloroppgave
Før man starter på en bacheloroppgave er det flere ting du må tenke på. I denne artikkelen skal vi ta deg igjennom en del ting som kan hjelpe deg på veien.
Hva skal man skrive om?
Når du skal finne ut av hva du skal skrive om er det en stor fordel om det er noe du interesserer deg for. Dette gjør deg mer motivert til å skrive oppgaven og da vil det ikke føles som et skoleprosjekt som må gjøres.
Når du da har funnet et tema du interesserer deg for er det viktig å finne en god problemstilling. Det vil si at det kan være en fordel å ha en problemstilling man må jobbe litt med og gjøre research slik at det ikke blir for enkelt.
Når du har funnet tema og problemstilling på bacheloroppgaven, må du lage deg en plan for hvordan du skal gjennomføre bacheloroppgaven din. Planen bør legges opp med mange små mål slik at du kjenner på mestringsfølelsen underveis, men ikke del den opp i for mange deler, da vil det ha motsatt effekt.
Planen hjelper deg slik at du har en god og strukturert plan for hvordan du skal jobbe. Prøv å hold deg til den originale planen din og ikke utsett noe. Målene du setter deg må også være realistiske.
Begynn så tidlig som mulig med bacheloroppgaven din. Jo lengre du utsetter den jo dårligere tid får du. Dette kan resultere i at det endelige resultatet blir dårligere enn om du faktisk hadde tatt deg god tid.
Hvor lang er en bacheloroppgave?
Hva som er forventet lengde på en bacheloroppgave kan variere. De forskjellige utdanningsinstitusjonene kan ha ulike krav til hvor lang den skal være. Hvilket studie du tar og hvor mange studiepoeng den har kan også påvirke kravet for hvor lang bacheloroppgaven skal være.
Normalt vil en bacheloroppgave inneholde ca. 6.000 ord. Dette tilsvarer ca. 15 sider. Husk at dette er til selve oppgaven. Innholdsfortegnelse og litteraturliste kommer for eksempel utenom dette kravet.
Hvilket oppsett bør en bacheloroppgave ha?
Her finnes det dessverre ingen fasit, men din utdanningsinstitusjon har gjerne sine preferanser for hvordan den skal se. Sjekk nettsiden til skolen din om det ligger informasjon der. Som oftest vil du finne mye informasjon der som kan hjelpe deg.
På nettsiden til skolen din vil du også blant annet finne maler til forsiden av bacheloroppgaven din. Du vil også finne informasjon om hvilke fonter som skal brukes og hvilken skriftstørrelse det skal være.
Oppsettet av bacheloroppgaven skal inneholde et par faste elementer, men det er ikke noe fast oppsett på dem. Her må du plassere dem slik du føler det er naturlig. Under vil du finne en del punkter i tilfeldig rekkefølge som må være med i bacheloroppgaven:
- Tittelside
- Innholdsfortegnelse
- Problemstilling
- Metode
- Innledning
- Sammendrag
- Teoridel
- Analyse
Bør en bacheloroppgave korrekturleses?
Ja, den bør absolutt korrekturleses. Om den i tillegg språkvaskes er du godt sikret mot at oppgaven din ser bra ut. Dette gjør at teksten ser mye bedre ut og det vil se ut som om du har brukt god tid på den. Er det masse skrivefeil og andre feil i teksten kan det se ut som om oppgaven er skrevet i siste liten, noe som kan gi et dårlig inntrykk.
Å korrekturlese oppgaven kan være greit å gjøre underveis i skrivingen. Legg det inn i planen din om du har anledning til det. Da tvinger du deg selv til å ta korrektur. Korrektur kan ta litt tid, så husk å sett av god nok tid og les grundig igjennom etter feil.
Trenger du hjelp til korrekturlesing?
Om du skulle se at du ikke har tid til å korrekturlese bacheloroppgaven din, står vi klar for å hjelpe deg. Din Språkvask har lang erfaring med korrektur og språkvask, og vi vil sørge for en plettfri oppgave uten skrivefeil. Husk at en bacheloroppgave uten skrivefeil og andre feil i teksten gir et godt inntrykk på sensor. Det kan også gi deg en bedre karakter.