Hvordan skrive masteroppgave
En masteroppgave er ikke nødvendigvis så lett å skrive. Her er det mye som skal gjøres og man må passe på at all informasjon er riktig og henvise til kildebruket. Men hvordan skriver man en masteroppgave best mulig. Vi har noen tips som kan hjelpe deg på veien.
Hvor lang tid har man på å skrive en masteroppgave?
En masteroppgave skal i hovedsak skrives i løpet av to semestre, noe som tilsvarer ca. 9 måneder. Det er også mulig å få utsettelse på masteroppgaven, men da må man søke i god tid og ha en god begrunnelse til hvorfor du ønsker en utsettelse.
Masteroppgaven er også forholdsvis lang, og det er forventet at du skriver omtrent 24.000-42.000 ord, noe som tilsvarer 60-105 sider ca. Hvor mye det er forventet at du skal skrive, kan du finne ut ved hjelp av nettsiden til utdanningsinstitusjonen eller ved å spørre veilederen din.
Masteroppgave oppsett
De fleste har ikke skrevet en masteroppgave tidligere, og dermed er det også litt vanskelig å vite hvordan oppsettet skal se ut. På punktlisten nedenfor vil du se det mest vanlige oppsettet. Det kan være utdanningsinstitusjonen du går på har et fast oppsett som du må forhode deg til.
- Forside
- Sammendrag
- Forord
- Innholdsfortegnelse
- Innledning
- Teori
- Metode
- Resultater/analyse
- Drøfting
- Avslutning
- Litteraturliste/kilder
- Vedlegg
Tips til hvordan jobbe med masteroppgaven
Å jobbe med masteroppgaven kan være svært tungt og krevende arbeid. Start derfor så tidlig som mulig med å finne ut av hvilket tema og problemstilling du ønsker å skrive masteroppgave om. Sørg for at det er et tema som du interesserer deg for, da er det mye enklere å jobbe med det.
Når du jobber med masteroppgaven er det viktig at du jobber et sted hvor du får sitte i ro uten forstyrrelser. Noen foretrekker å sitte hjemme, mens andre liker bedre å sitte på biblioteket eller i parken. Finn ut hva som passer deg best slik at du får fokusert mest mulig på masteroppgaven.
En annen ting som er veldig forstyrrende er mobiltelefonen. De fleste vil ikke gå fra telefonen om de går hjemmefra for å jobbe et annet sted, men sørg da for å enten slå den av eller slå av lyd og vibrering slik at den ikke forstyrrer deg.
Det er også ganske slitsomt å jobbe med masteroppgaven, så det er svært viktig å ta nok pauser underveis. Ta deg gjerne noen få pauser på fem minutter i løpet av dagen for å koble litt av.
Om du står fast i arbeidet eller hadde trengt litt hjelp, da er veilederen din en fantastisk ressurs. Sørg for å benytte deg av veilederen din underveis i arbeidet ditt. Veilederen din kan hjelpe med å gå igjennom hva du allerede har gjort, og komme med noen tilbakemeldinger.
Det blir også ekstremt mange kilder underveis i et slikt arbeid, så sørg for at du har full oversikt over alle kildene du benytter. Har du ikke oversikt over disse, ja da sliter man.
Lag deg også en fremgangsplan slik at du kan jobbe systematisk. Fremgangsplanen hjelper deg med å holde styr på hva du skal gjøre til enhver tid, og når det skal være ferdig. Trenger du inspirasjon til hvordan du lager en fremgangsplan, kan du finne flere maler på nett.
Språkvask og korrektur før innlevering av oppgaven er også ekstremt viktig. En masteroppgave som ikke inneholder masse feil gir et godt inntrykk til sensoren om hvor godt du har jobbet. Dette kan også i beste fall gi deg en bedre karakter.
Kontakt oss
Skulle du trenge hjelp til språkvask og korrektur av din masteroppgave, har vi flere dyktige medarbeider som står klar til å hjelpe deg. Vi har flere års erfaring med språkvask og korrektur, og garanterer deg et godt resultat. Send oss gjerne en e-post for et uforpliktende tilbud.