Hvordan skrive masteroppgave?
Hvordan man skal skrive en masteroppgave kan for mange være et stort spørsmål. Klart, man har allerede skrevet en bachelor tidligere, men en masteroppgave er så mye større og det forventes mer. Dette gjør det litt mer seriøst og det er mye som står på spill.
Et godt resultat på masteroppgaven kan hjelpe deg med å komme deg videre i livet med det du ønsker. Et godt resultat på masteroppgaven kan nemlig åpne dører for deg i næringslivet som ellers bare ville vært et fjernt ønske. I denne artikkelen gir vi noen tips for hvordan man kan jobbe med masteroppgaven.
Hvor skal man starte?
Det man ofte starter med er hvilket tema man skal velge å skrive om. I og med at fagene er ganske store og det er mange temaer å velge mellom, er ikke dette en enkel oppgave for mange. Det beste er å velge seg et tema du allerede kan en del om og som du er interessert i.
Interesserer man seg for temaet man skal skrive om vil det bli mye enklere å jobbe med det. Når man har funnet ut hvilket tema man vil skrive om, da må man finne problemstillingen. Det er viktig å velge en bra problemstilling og at det er en problemstilling du er fornøyd med og er nysgjerrig på.
Å velge problemstilling kan være vanskelig, men det er viktig å ikke bruke for lang tid på å velge. Om du er virkelig lur, så har du allerede funnet ut av tema og problemstilling før du skal begynne på masteroppgaven.
Noen enkle tips til hvordan jobbe med masteroppgaven
Når man har funnet ut av tema og problemstilling er det på tide å finne ut hvilken metode man skal benytte seg av. Her kan man velge blant kvantitativ metode som for eksempel en spørreundersøkelse, eller man kan velge en kvalitativ metode som for eksempel intervjuer.
Hvilken av disse man velger kommer helt an på problemstillingen man har valgt. Prøv å se på hvordan man jobber med de forskjellige metodene og finn den som passer best for problemstillingen din og hvordan du ønsker å jobbe.
Når du har funnet ut av hvordan du ønsker å jobbe, er det lurt å legge seg en plan for prosessen videre. En tidsplan kan være svært nyttig slik at du har full oversikt over når du skal gjøre hva og når du skal være ferdig. Man kan også finne maler til tidsplaner på nett som man kan laste ned.
Finn deg et sted å jobbe hvor du føler du får jobbet best med masteroppgaven. Dette kan være på biblioteket, i parken, på skolen eller hjemme. Det viktigste er at du får den freden du trenger for å jobbe best mulig med oppgaven og uten forstyrrelser.
Et godt tips når du jobber med masteroppgaven er å legge fra deg mobilen. Skru den gjerne på flymodus eller ta av lyd og vibrering slik at den ikke forstyrrer deg. Mobilen er en av de største tidstyvene, så da er det viktig å være klar over det og å klare å legge den fra seg.
Ta ofte pauser. Selv om du kanskje er i flyten og tenker at du klarer deg uten en pause, så kan det være lurt å ta seg den lille pausen likevel. Jevnlige pauser når man jobber er svært viktig for å ikke bli utslitt og trøtt. Korte pauser hjelper deg å holde deg fokusert og konsentrert.
Bruk veilederen din for hva det er verdt. Veilederen er en god kilde man må lære seg å benytte seg av. Veilederen din kan hjelpe deg med det meste, og kan gi deg nyttige tips underveis og gi deg tilbakemeldinger på hva du allerede har gjort.
Hvor lang er en masteroppgave?
Hvor lang en masteroppgave er avhenger av hvilket fag du tar og på hvilken utdanningsinstitusjon du studerer ved. Normalt vil en masteroppgave ligge på rundt 24.000-42.000 ord, noe som tilsvarer mellom 60-105 sider ca.
I tillegg til begrensninger på antall ord, er det også andre ting å tenke på. Det er ofte krav til skriftstørrelse, font og avstand mellom avsnitt. All denne informasjonen skal man kunne finne informasjon om på utdanningsinstitusjonens nettside.
Språkvask og korrektur
Når man er ferdig med å skrive avhandlingen sin, er det viktig å ta en siste runde med språkvask og korrektur får man leverer oppgaven. Dette er prikken over i-en som kan ha en positiv innvirkning på karakteren du kan oppnå på masteroppgaven.
Sensorer liker masteroppgaver som har en fin flyt og som er lettleselig. Det er svært forståelig, for å lese en oppgave med skrivefeil, grammatiske feil, orddelingsfeil, feil tegnsetting og rare formuleringer, det er ikke enn enkel oppgave å lese for å si det sånn.
For å få et godt resultat og en fornøyd sensor, er det lurt å utføre språkvask og korrektur av masteroppgaven. Du kan utføre språkvask og korrektur selv, men det er svært tidkrevende. Normalt ville man bare åpnet alt i et tekstdokument og fikset alle ord med en rød strek under.
Dessverre funker ikke denne metoden så bra som man hadde ønsket. Det er fortsatt masse feil som ikke blir oppdaget av programmene. Det eneste det er noenlunde bra på er feilskriving, men det er fortsatt mye den ikke fanger opp.
For å få et best mulig resultat, må man derfor gå igjennom teksten manuelt. Om du ikke er så flink grammatikk og slikt, eller ikke har tid, så kan det være greit å få noen venner eller noen i familien til å se over den. Men sørg for at de har kvalifikasjoner til å kunne utføre dette arbeidet.
Som for det meste annet så kan man også få profesjonell hjelp til språkvask og korrektur av masteroppgaver. Å velge dette alternativet vil nok koste litt, men det endelige resultatet gjør det vel verdt det.
Kontakt oss for språkvask av masteroppgaven din
Om det skulle vise seg at du ikke kjenner noen som kan hjelpe deg eller at du ikke har tid, så står vi i Din Språkvask klar til å hjelpe deg. Vi har lang og bred erfaring av språkvask og korrektur av akademiske tekster, og vi garanterer deg et godt resultat.
Akademiske tekster som blir språkvasket av våre dyktige medarbeidere vil få en mye bedre flyt og bli mer lettleselig. Om du ønsker at tilbud på språkvask av masteroppgaven din, kan du sende oss en e-post og motta en uforpliktende tilbud i retur innen neste virkedag. Vi ser fram til å høre fra deg.