Hvordan skrive en god masteroppgave?
Skal du snart begynne på sisteåret på masterstudiene dine og lurer på hvordan du kan skrive en god masteroppgave? Her er det mye å tenke på, men vi skal prøve å guide dere igjennom det steg for steg så godt vi kan.
Hva er en god masteroppgave?
En god masteroppgave kan være så mangt, og det er til syvende og sist sensoren sin mening som teller. Men det er en del ting sensoren foretrekker i masteroppgavene, og det skal vi komme mer inn på etter hvert. Først og fremst er det viktig at du ha god struktur og den må ha god lesbarhet.
Det er også viktig at at man bruker riktige begrepsbruk. Sørg også for at fremstillingen av oppgaven har en fin sammenheng, med andre ord må det være fin flyt gjennom hele oppgaven. Grammatiske feil er også vanlig, så sørg for at disse utelukkes.
Er det vanskelig å skrive en masteroppgave?
Å skrive en masteroppgave kan være både vanskelig og krevende, og ikke minst tidkrevende. Start derfor på masteroppgaven så fort som mulig. Det er heller ingenting i veien for å starte med masteroppgaven før det siste semesteret.
Jo tidligere du kommer i gang med masteroppgaven, jo mindre stressende vil det være. Sørg også for å ha en god struktur på hvordan du ønsker å jobbe slik at du blir ferdig i tide. I denne artikkelen vil du finne flere tips som vil gjøre det litt enklere for deg å skrive masteroppgaven.
Hvordan skal en masteroppgave se ut?
Når man skal skrive en masteroppgave så slipper man som oftest å lure på hvordan oppsettet skal se ut. De fleste utdanningsinstitusjoner har sine formelle krav til hvordan oppsettet skal være, og dermed har de også som oftest en ferdig mal man kan laste ned fra nettsiden deres.
Om din utdanningsinstitusjon ikke har en ferdig mal for hvordan oppsettet skal se ut, kan man høre med studieveileder om han/hun har noen tips. Du kan alternativt finne en eldre masteroppgave og se hvordan oppsettet er der. Under finner du et eksempel på hvordan oppsettet kan se ut.
- Forside
- Sammendrag
- Forord
- Innholdsfortegnelse
- Innledning
- Teori
- Metode
- Resultater/analyse
- Drøfting
- Avslutning
- Litteraturliste/kilder
- Vedlegg
Oppsettet her er bare et eksempel på hvordan oppsettet kan være, så dette er ingen fasit. Så vidt vi har sett, så er dette det mest brukte oppsettet på utdanningsinstitusjonene. Sjekk alltid på utdanningsinstitusjonens nettsider hva deres krav er og om de har ferdige maler som kan lastes ned.
Hvordan velge tema for masteroppgaven
Å velge tema for masteroppgaven er noe mange stresser med. Det er viktig å ikke stresse for mye og å bruke for lang tid på å velge. Et godt tips er å velge et tema som er betyr noe for deg, noe du har erfaring med eller som du interesser deg for.
Velger du et slikt tema, vil det gjøre masteroppgaven mye enklere for deg enn om du velger et tema du ikke kjenner til. Velger du et tema du kjenner til da har du allerede informasjon og kunnskap om emnet, noe som kan hjelpe deg på lang vei.
Hvor mange ord skal en masteroppgave være på?
Hvor mange ord som må skrives på en masteroppgave kommer an på hvilket fag du tar, hvor mange studiepoeng den gir og hvilken utdanningsinstitusjon du studerer ved. Alt dette har innvirkning for hvor mange ord du må skrive på masteroppgaven.
Normalt vil en masteroppgave ligge på mellom 24.000-42.000 ord. Det er som oftest på metode, drøfting og analyse at man må skrive mest. Forord, avslutning og sammendrag er det ikke så mye som skal skrives, og vedlegg og kilder teller som oftest ikke med på antall ord og sider.
Tidsplan masteroppgave
Når man skal skrive en masteroppgave er det veldig viktig å lage en realistisk tidsplan. Sett deg ned og lag en oversikt over alt som skal gjøres. Lag deg en tidsplan eller last ned en mal på nett. I tidsplanen må det være realistiske mål slik at du klarer å forholde deg til den.
Sørg for å begynn i god tid og følg tidsplanen du har laget. Det er mye arbeid å skrive en masteroppgave, så ta deg tid til pauser slik at du ikke sliter deg ut.
Språkvask og korrektur av masteroppgaven
Før masteroppgaven leveres inn, er det lurt å utføre språkvask og korrektur av masteroppgaven. Du tenker kanskje at dette er for tidkrevende og ar det kanskje ikke er nødvendig. Dessverre er det svært mange feil som sniker seg inn når man skriver såpass store oppgaver.
Det er alltid anbefalt å utføre språkvak og korrektur av masteroppgaven. Du kan gjøre dette selv, men det beste er å få noen andre til å gjøre det for deg. Venner eller familie kan være svært behjelpelig til dette, men sørg for at de har gode språkkunnskaper slik at de kan være til hjelp.
Om det ikke er noen som kan hjelpe deg eller ikke har tid, kan du få profesjonelle til å hjelpe deg. Dette koster selvfølgelig litt, men du vil få en mye bedre masteroppgave uten skrivefeil. Grammatiske feil, rare formuleringer også videre.
Sensorer foretrekker også masteroppgaver med så få feil i som mulig. Dette gjør leseropplevelsen mye bedre, og det gir også inntrykk av at eleven har jobbet godt og nøye med masteroppgaven sin. I beste fall kan dette også ha en positiv innvirkning for hvilken karakter du ender opp med.
Kontakt oss
Om du ønsker hjelp med korrektur og språkvask av din masteroppgave eller ønsker å vite mer om oss, er det bare til å kontakte oss. Vi kan nås via e-post som du finner på vår nettside. Vi har lang og bred erfaring med korrektur og språkvask av masteroppgaver og andre akademiske tekster. Vi ser fram til å høre fra deg