Hvordan bygge opp en bacheloroppgave

Ofte er det ikke så lett å vite hvordan man skal bygge opp en bacheloroppgave. For mange er det første gang man skriver en slik oppgave og da er det ikke så enkelt å vite hva man skal gjøre. I denne artikkelen skal vi prøve å svare så godt vi kan på hvordan man bygger opp en bacheloroppgave. 

Hvordan begynne

Hvordan begynner jeg? 

Det første du må finne ut av er hva du ønsker å skrive om. Velg deg noe som interesserer deg. Om du velger noe du allerede kan litt om og interesserer deg for, er du langt på vei allerede. Vanligvis når man interesserer seg for noe, så er det også motiverende å jobbe med. Det er derfor du bør velge noe som interesserer deg. 

Når du har funnet ut av hvilket tema du ønsker å skrive om, da kan du velge problemstillingen du ønsker å utforske. Det trenger ikke å være noe skikkelig innviklet, meningen er at du skal kunne svare på problemstillingen du har bestemt deg for, så ikke gjør det for vanskelig for deg selv. 

Oppbygging

Hvordan ser oppbyggingen av en bacheloroppgave ut? 

Bacheloroppgaver kan ha forskjellig oppbygging alt etter hvilken utdanningsinstitusjon du går på. Noen har også informasjon på nettsiden sin om hvordan de vil at det skal se ut. Om det ikke står noe spesifikt der, står man ganske fritt til å gjøre som man vil. 

En typisk oppbygging starter med tittelside (forside) med informasjon som navnet på bacheloroppgaven og kandidatnummeret ditt. Som oftest finner man en mal for forsiden på utdanningsinstitusjonens nettside. Under er en punktliste for hvordan man kan bygge opp bacheloroppgaven. 

  • Tittelside (forside) 
  • Innholdsfortegnelse 
  • Innledning 
  • Problemstilling 
  • Metode 
  • Analyse 
  • Konklusjon 
  • Sammendrag 
  • Kilder 

Dette er en typisk oppbygging for en bacheloroppgave. Man kan selvfølgelig gjøre endringer på det, men pass på at oppbygging blir naturlig slik at for eksempel ikke begynner med analysen. 

Hva er viktig å tenke på?

Hva er viktig å tenke på når man jobber med en bacheloroppgave? 

Her er det veldig mye å tenke over, men vi skal gi dere noen tips for hva som kan være viktig å tenke over. Først og fremst kan det være svært nyttig med en tidsplan som gir oversikt over hva du skal gjøre og når du skal gjøre det. Flere slike maler kan man finne på internett. 

Man kan også ofte bli sliten og lei av å jobbe, og da er det lurt å ta korte pauser i ny og ne. Ta deg gjerne fem minutter i timen, spesielt om du sitter foran en PC-skjerm. Når du først tar deg en pause, la det være en pause. Hent deg en kopp kaffe, spis en bolle, men for all del ikke sitt med fjeset klistret i mobiltelefonen eller til PC-skjermen i pausen. 

Det kan ofte være mye forstyrrende rundt oss når vi skal gjøre ting. Finn deg derfor et sted du trives og hvor du kan skrive bacheloroppgaven i fred og mak. Om det er på biblioteket, hjemme eller ute på en gresslette er akkurat det samme så lenge du ikke blir forstyrret. Legg også fra deg mobilen eller slå den av mens du jobber. 

Bruk av veilederen er også et godt tips når du jobber med bacheloroppgaven. Veilederen kan hjelpe deg om du står fast, eller han/hun kan se igjennom arbeidet ditt og hjelpe deg videre på veien. Bruk denne ressursen for hva den er verdt. 

Underveis i skrivingen eller etter du er ferdig med bacheloroppgaven er det lurt å utføre korrektur og språkvask på den. På den måten vil du utelukke grammatiske feil, skrivefeil og orddelingsfeil før man leverer inn oppgaven. Dette gjør helhetsinntrykket av bacheloroppgaven mye bedre og det ser ut som om du har brukt god tid på den. 

Til slutt vil vi understreke hvor viktig det er å ikke vente med å begynne på bacheloroppgaven. Begynn på den så snart du har mulighet. Det er en stor oppgave som skal gjøres og for at du skal kunne oppnå det du ønsker, er du også avhengig av å gjøre en god jobb slik at du kan oppnå en god karakter. 

Trenger du hjelp?

Trenger du hjelp med korrektur og språkvask? 

Om du skulle trenge hjelp med korrektur og språkvask finnes det mange firmaer der ute som kan hjelpe deg. Vi i Din Språkvask er en av dem og vi hjelper deg gjerne. Vi har gode referanser å vise til, og vi har lang erfaring med korrektur og språkvask.  

Våre dyktige medarbeidere vil gjøre bacheloroppgaven din lekende lett å lese ved å fjerne skrivefeil, grammatiske feil, orddelingsfeil og andre skriftlige feil som er i teksten. Send oss gjerne en e-post om du ønsker et uforpliktende tilbud.