Hvor lang skal en masteroppgave være?
Hvor lang skal egentlig en masteroppgave være? Er det sant at den skal inneholde flere titusener ord? Vi skal svare så godt vi kan på disse spørsmålene, og i tillegg skal gir vi deg en del tips til hvordan du skriver masteroppgaven.
Antall ord på en masteroppgave
Som ved bacheloroppgaven som du allerede har vært igjennom, så er det krav til antall ord du må skrive. For en masteroppgave må man skrive mye mer enn ved en bacheloroppgave. Dette er blant annet fordi man har to semestre på seg til å skrive den, og ikke én som ved bacheloroppgaven.
Men hvor lang skal masteroppgaven egentlig være? Her er det flere faktorer som spiller inn. Blant annet kan hvilken utdanningsinstitusjon du studerer ved har noe å si for mye du må skrive. Forskjellene kan være betydelige, men ikke søk deg inn på en utdanningsinstitusjon basert på antall ord i en masteroppgave.
Masteroppgaven skal skrives i løpet av to semestre, og det settes høye krav til deg som student. Mens en Bacheloroppgave kan være på rundt 12.000 ord, er det forventet at en masteroppgave er på 24.000-42.000 ord. Dette høres kanskje mye ut, men om man begynner i god tid og planlegger godt, skal ikke dette være så vanskelig.
Hvor mange ord det er forventet at du skriver, kan du finne ut av på nettsiden til utdanningsinstituttet. Her kan du også være heldig å finne informasjon om oppsettet og forskjellige maler som kan brukes.
Språkvask og korrektur
Du tenker kanskje at det ikke er bruk for å utføre språkvask og korrektur av masteroppgaven din. Kanskje føler du at du er flink til å skrive eller at du kan utføre språkvask og korrektur selv. Man har ofte flere skrivefeil, grammatiske feil og orddelingsfeil som man ikke er klar over selv.
Det kan være ord som du alltid har trodd at du har skrevet riktig, og dermed har du aldri tenkt over det. Det kan derfor være greit å få noen andre til å se over teksten for deg. Gjerne en som er flink skriftlig og som kan rette opp i eventuelle feil.
Om du ikke kjenner noen som kan gjøre dette for deg, så finnes det mange firmaer som tilbyr dette. Tar du et raskt søk på Google vil du se at det finnes utallige tilbydere som kan hjelpe deg med språkvask og korrektur av masteroppgaven din.
Språkvask og korrektur av masteroppgaven er helt essensielt før innlevering. Dette vil luke vekk skrivefeil, orddelingsfeil og grammatiske feil. Endringer på hvordan en setning er bygget opp på kan også bli endret. Alt dette gjøres for å få en bedre helhet i masteroppgaven din.
Sensorer setter stor pris på masteroppgaver uten mange feil. Er det mange feil, kan det gjøre at masteroppgaven blir vanskelig å lese, noe som fører til et dårlig inntrykk og som kan gjøre at man får dårligere karakter.
Utfører man derfor språkvask og korrektur på masteroppgaven sin kan man med sikkerhet vite at det endelige resultatet vil være lettleselig. En masteroppgave som er lettleselig uten mange feil, kan også oppnå bedre karakter.
Ta deg derfor tid til å utføre språkvask og korrektur på masteroppgaven din. Det er tross alt kanskje noe av det største man gjør i løpet av studietiden. Masteroppgaven kan også legge opp til hvor langt du kan nå på arbeidsmarkedet og om du oppnår drømmejobben.
Tips til hvordan skrive en masteroppgave
Mange føler seg litt fortapt når man skal skrive en masteroppgave. Det er mye som skal gjøres og det er høye forventninger. For å gjøre det litt enklere, har vi laget en del tips som kan hjelpe deg med hvordan man burde arbeide med masteroppgaven.
Det første du bør gjøre er å finne et tema og en problemstilling. Finn noe som interesserer deg. Det vil gjøre det enklere å jobbe med, og du vil ha mer motivasjon til å arbeide med det. Bruk heller ikke for lang tid på å komme på en problemstilling, men sørg for at den er bra.
Du føler kanskje at det er altfor mye å gjøre, men da burde man også finne et opplegg som kan hjelpe deg å ha oversikt. Lag deg gjerne en fremdriftsplan. Dette kan komme godt til nytte underveis i arbeidet.
Fremdriftsplanen hjelper deg med å holde styr på hva du skal gjøre og når det skal gjøres. Sett deg forskjellig delmål som du kan arbeide etter, men husk å ha realistiske mål til når du skal være ferdig med målene.
Fremdriftsplanen forteller deg hva du skal jobbe med og når du skal være ferdig. Kommer du på etterskudd gjør ikke dette noe om du har begynt i god tid med masteroppgaven. Fremdriftsplanen legger nemlig opp for at du skal bli ferdig i god tid med masteroppgaven før innlevering.
Ta derfor høyde for at du bør være ferdig helst noen uker før innlevering. Da har man tid til den siste finpussen, også slipper man å stresse for å nå innleveringsfristen.
Blir du fort sliten, lei eller trøtt?
Det er fort gjort å bli sliten, lei eller trøtt når man jobber med masteroppgaven. Noen mister også motivasjonen. Derfor mener vi at om du velger et tema og en problemstilling som interesserer deg og motiverer deg, så vil dette hjelpe ekstremt mye.
Når du jobber med masteroppgaven er det også svært viktig å ta seg tid til små pauser. Ta gjerne fem minutter i timen slik at du får hvilt øynene og hjernen din. Ta deg en kopp kaffe, eller spis noe godt i pausene dine.
Mobilen din kan også være et forstyrrende moment mens du holder på med masteroppgaven. Sørg derfor for å legg den bort mens du jobber, og sett den gjerne på lydløs om du ikke vil slå den av. Det er mye enklere å jobbe når mobilen ikke plinger hele tiden.
Trenger du et lengre avbrekk kan det være fint å ta seg en tur et sted med noen venner eller med familien. Det er ingenting i veien med å ta seg en helgetur når du jobber med masteroppgaven. Det kan være at det er akkurat det du trenger for å kunne jobbe mer effektivt når du kommer tilbake.
Hvor mange sider er masteroppgaven på?
Masteroppgaven skal som sagt være på 24.000-42.000 ord. Dette tilsvarer ca. 60-105 sider. Antall sider og ord er basert på drøfting, teori og resultater hvor man skal skrive mest. Innledning, avslutning, sammendrag, metode og forord teller også med, men her skal det ikke skrives så mye.
Vedlegg, kilder/litteraturlister og forside teller som regel ikke med på antall ord, og kommer i tillegg. Mer spesifikt om hvor mye det er forventet at du skriver i de forskjellige områdene, finner du ofte på nettsiden til ditt utdanningsinstitutt.
Trenger du hjelp med korrektur og språkvask av masteroppgaven din?
Det er ikke alltid man har tid eller er innehar riktig kompetanse til å kunne utføre korrektur og språkvask av egen masteroppgave. Da er det greit å vite at det finnes hjelp. Vi i Din Språkvask hjelper deg gjerne med dette.
Vi har lang erfaring med korrektur og språkvask av bacheloroppgaver og masteroppgaver. Våre dyktige medarbeidere vil få masteroppgaven din til å skinne, noe den fortjener etter et så langt og hardt arbeid. Send oss gjerne en e-post om du er nysgjerrig på å vite mer. Du vil da få et helt uforpliktende tilbud fra oss.