Bacheloroppgave engelsk

Hvordan skriver man en bacheloroppgave på engelsk, og kan man faktisk skrive på engelsk i stedet for på norsk i Norge? Bacheloroppgaven er en svært viktig del av din utdannelse, så vi skal i denne artikkelen gi en del tips til hvordan man skriver en engelsk bacheloroppgave. 

Skrive bachelor på engelsk eller norsk?

Bør man skrive på engelsk eller norsk? 

Det er ingenting galt med å skrive bacheloroppgaven på engelsk fremfor norsk. Dette er helt opp til deg. For noen er det kanskje lettere å skrive på engelsk og. Mye av pensumet for tiden er jo på engelsk, og dermed kan det føles mer riktig å skrive det på engelsk. 

Ikke alle er like god i engelsk heller, så det er lurt å være stødig i engelsk slik at man ikke tar seg vann over hodet. Mange temaer kan også passe seg bedre på engelsk, men det er også temaer som passer seg best på norsk. Dette er en vurdering du må ta før du setter i gang. 

Det er flere og flere som velger å skrive bacheloroppgaver og masteroppgaver på engelsk. Ingen vet med sikkerhet hvorfor, men det kan for eksempel ha med at mye av pensumet er på engelsk, flere utvekslingsstudenter, eller at de som skriver på engelsk har store ambisjoner om å jobbe i utlandet. 

Når det er sagt, mener for eksempel SV og Språkrådet at det er for mye engelsk litteratur og pensum på universiteter og høgskoler. De ønsker derfor å få mer pensum over på norsk fordi de mener at engelsk pensum ikke forbereder studenter til det norske arbeidslivet. 

Om de også mener at bacheloroppgaver bør skrives på norsk i stedet for på engelsk er det ikke opplyst om, men om du føler at du klarer det bedre på engelsk, så må du gå for det. Har du store ambisjoner i livet om å jobbe i utlandet, er det bare å kjøre på med engelsk bacheloroppgave. 

Språkvask og korrektur av engelsk bacheloroppgave

Språkvask og korrektur 

Norsk og engelsk har mye til felles språklig, men det er også store forskjeller. For eksempel kan setninger på engelsk ha en helt annen oppbygging enn på norsk. Om man ikke er oppmerksom på dette kan den engelske teksten se veldig rar ut hvor ting ikke står i en naturlig rekkefølge. 

Det er også lett å ha skrivefeil og grammatiske feil. Det er derfor anbefalt å utføre korrektur og språkvask av bacheloroppgaven før den innleveres. En bacheloroppgave med masse skrivefeil, grammatiske feil og feilformulerte setninger kan trekke ned karakteren din. 

For at en bacheloroppgave skal se bra ut og være lettleselig, er korrektur og språkvask helt essensielt. Du kan selvfølgelig gjøre dette selv, men det er svært tidkrevende. Mange tenker også at skriveprogrammer som Word gjør nytten, men det er mye slike programmer ikke fanger opp dessverre. 

Det er også lett å se seg blind på egne feil. Kanskje skriver du ord feil uten at du er klar over det. Få derfor noen andre til å se over bacheloroppgaven din, helst noen som er god i engelsk og har vært borti korrektur og språkvask tidligere. 

Om du ikke kjenner noen som kan hjelpe deg med dette, finnes det flere firmaer som spesialiserer seg på dette. De kan sørge for at bacheloroppgaven din ser strålende ut, med et godt flytende språk og uten feil. 

Hvor lang er en bacheloroppgave?

Hvor lang er bacheloroppgaven? 

Bacheloroppgaven skal normalt være på rundt 6.000-18.000 ord avhengig av hvilken utdanningsinstitusjon du går på og hvilken fagretning du tar. Det kan være store variasjoner i hva som er forventet, så sjekk nettsiden til utdanningsinstitusjonen før du setter i gang. 

Noen tenker at 6.000-18.000 ord er ganske mye. Man har tross alt bare i overkant av fire måneder på seg til å skrive den, så det er en fordel å komme i gang så fort som mulig. 6.000-18.000 ord tilsvarer ca. 15-45 sider. 

Oppsett av bacheloroppgaven

Hvordan ser oppsettet ut på en bacheloroppgave? 

Mange utdanningsinstitusjoner har nå fått sine egne maler på hvordan de ønsker at oppsettet på en bacheloroppgave skal se ut. Sjekk derfor nettsiden til utdanningsinstitusjonen før du setter i gang med skrivingen. 

Oppsettet kan være forskjellig fra de ulike utdanningsinstitusjonene, men i stor grad er de ganske like. På punktlisten under kan du se hvordan de mest vanlige oppsettene ser ut. 

  • Forside (tittelside) 
  • Abstract (sammendrag) 
  • Innholdsfortegnelse 
  • Innledning 
  • Teoridel 
  • Problemstilling 
  • Metode 
  • Analyse 
Hvordan jobbe med bacheloroppgaven

Hvordan jobbe best mulig med bacheloroppgaven 

For å jobbe bra med en bacheloroppgave er det viktig at man først og fremst begynner så tidlig som mulig. Finn et tema og en problemstilling som du interesserer deg for, da vil det være mye lettere å jobbe med bacheloroppgaven. 

Sørg også for å lage en fremdriftsplan hvor du kan skrive ned alt som skal gjøres. Del dette så opp i delmål og sett en dato får når målet skal være nådd. Husk å vær realistisk med tanke på tiden du kommer til å bruke. 

Bruk også veilederen din underveis i prosessen. Veilederen kan se gjennom arbeidet ditt og gi tilbakemeldinger på hvordan det ser ut. Veileder kan også gi deg tips til hva du burde gjøre og hvordan du skal gå videre. Bruk derfor denne ressursen for hva den er verd. 

Når du skal jobbe med bacheloroppgaven er det viktig at du finner et rolig sted hvor du slipper forstyrrelser. Dette kan for eksempel være hjemme, på skolen, på biblioteket, i parken, i skogen, på en café eller hvor enn du måtte ønske så lenge du kan sitte i fred og ro. 

Slå også av telefonen din eller legg den vekk slik at den ikke forstyrrer deg. Sørg også for å ta pauser underveis. Det kan være veldig tungt og trøttende å sitte i lange perioder å jobbe. Ta deg derfor jevnlige pauser på fem minutter for å koble litt av. 

Kontakt oss for korrektur og språkvask av masteroppgaven

Kontakt oss 

Vi nevnte tidligere viktigheten av å korrekturlese og språkvaske bacheloroppgaven, og dette er noe vi i Din Språkvask kan hjelpe deg med. Vi har dyktige medarbeidere som har lang erfaring på dette området og som gjør alt for at din bacheloroppgave skal se så bra ut som mulig. 

Vi i Din Språkvask kan nås på e-post for en hyggelig prat. Om du ønsker at vi skal utføre korrektur og språkvask av din bacheloroppgave, vil du ført motta et uforpliktende tilbud fra oss. Vi ser fram til å høre fra deg og å gjøre bacheloroppgaven din feilfri.