Antall ord masteroppgave

Masteroppgave er en tekst som skrives i forbindelse med masterstudier som er en form for høyere utdanning. Dette er en lengre innleveringsoppgave som samtidig er et symbol på at studietiden er over og at mastergraden din er et faktum. Masteroppgaven skal inneholde et visst antall ord.

Det å skrive masteroppgave er en omfattende prosess, som kan være veldig vanskelig. Men denne oppgaven er obligatorisk for alle masterstudenter. Det betyr at du må skrive denne oppgaven for å få godkjent masterstudiene og deretter motta en mastergrad.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på det å skrive masteroppgave. Hvor lang skal en slik oppgave være, og inngår alle oppgavens kapitler i antall ord? I tillegg skal vi gi deg noen tips som kan hjelpe deg et godt stykke på vei i skriveprosessen.

Leker du med tanken på å ta masterstudier en dag? Da vil denne artikkelen inneholde mye informasjon som vil være nyttig for deg!

En mann som skriver masteroppgave

Masteroppgave lengde

Lengden på masteroppgaven vil variere med utgangspunkt i hvor du studerer. Det betyr at det kan være forskjellige lengde på masteroppgavene til en masterstudent på Universitet i Bergen og en masterstudent på NTNU i Ålesund.

En annen faktor som kan spille en rolle er hvor mange studiepoeng du får av det aktuelle masterstudiet. Det finnes mastergrader som består av både 30 og 60 studiepoeng, og lengden på masteroppgaven i forbindelse med sistnevnte vil naturligvis være litt lenger enn førstnevnte.

Det er derfor litt vanskelig å skulle gi deg et konkret tall på hvor lang masteroppgaven skal være. Det vanligste er imidlertid en lengde på mellom 20 000 og 40 000 ord. 

En mann som ser gjennom kikkert

Hva teller i antall ord?

Når lengden kan variere mellom 20 000 og 40 000 ord, så sier det seg selv at masteroppgaven er en ganske kompleks oppgave. I tillegg består en masteroppgave av flere forskjellige kapitler, men det er flere av disse kapitlene som ikke inngår i selve ordantallet.

Når du skal skrive masteroppgave, så får du spesifikke retningslinjer som du må følge. Disse retningslinjene kan også ansees som formelle krav.

En masteroppgave tar utgangspunkt i en undersøkelse som masterstudenten har gjort. Med utgangspunkt i denne undersøkelsen skal student skrive en oppgave som forteller om arbeidet. Det er vanlig å skrive blant annet forord, sammendrag, innledning, sammendrag og konklusjon.

Det er imidlertid viktig å huske på at det er ikke alle masteroppgavens kapitler som teller i antall ord. Kapitlene det gjelder, er forordet, innholdsfortegnelsen, referanselisten/litteraturliste og eventuelle appendix/vedlegg.    

Folk som samarbeider

Slik skriver du en bedre masteroppgave

Når du skal skrive masteroppgave, så er det flere ting du bør tenke på. Det å ta gode valg er viktig i denne prosessen, og det er noe du bør gjøre helt fra begynnelsen. Både med tanke på det ferdige resultatet og med hensyn til deg selv.

En mann som jobber på PC

Skriv om noe du interesserer deg for

Det er hver enkelt masterstudent som bestemmer hvilket tema masteroppgaven skal handle om, og det gjelder naturligvis deg også.

Vårt beste tips er å velge et tema som du interesserer deg for, siden dette er en oppgave du skal jobbe i en god stund fremover.

Folk som lager sjekkliste

Planlegg godt

Når du har valgt tema, så må du planlegge hvordan du skal ta fatt på oppgaven. For en masterstudent så er ikke det å planlegge en oppgave noe nytt. En masterstudent har ganske mange år på skolen bak seg, og det betyr at vedkommende har planlagt mer enn et knippe oppgaver før.

Uansett hvilken oppgave du holder på, så betyr det å planlegge det samme. Det kan gjøres på forskjellige måter, og du må velge en metode som passer for deg. For noen hjelper det å lage en disposisjon over oppgaven, for eksempel. Det er noe du lærer allerede på barneskolen.

I forbindelse med masteroppgaven er det ekstra viktig å gjøre et godt forarbeid. Jo bedre forarbeidet ditt er, jo enklere vil det være komme i gang med skrivingen.

I tillegg er det viktig å være så realistisk som overhodet mulig når du planlegger hvordan du skal arbeide med oppgaven i tiden fremover. Du bør naturligvis jobbe på en måte som fører til fremgang, men samtidig er det viktig å ikke ta deg vann over hodet.

En mann som ser gjennom en kikkert

Sett i gang med skrivingen

Når du føler at du har fått alle detaljene på plass, så er det bare å sette i gang med skrivingen umiddelbart. Vi anbefaler deg å begynne så tidlig som mulig, for det å utsette oppgaveskrivingen fører aldri noe godt med seg. Det kan også undertegnede skrive under på!

En person som viser frem en masteroppgave

Gode rutiner

Som nevnt er masteroppgaven en kompleks oppgave, og oppgaven er et resultat av et ganske omfattende arbeid. I en slik arbeidsprosess er det viktig å ha gode rutiner.

Gode rutiner innebærer ikke bare å gjøre ting du har lyst til å gjøre. Det innebærer også å gjøre ting du ikke har lyst til å gjøre. For det å skrive en masteroppgave (eller skoleoppgave generelt) er en god blanding av dette.

Det betyr at av og til så må du skrive også når du ikke har lyst til det. Men det innebærer også det å ta pauser når du føler at du trenger det. Det betyr at hvis du føler at du står fast, så er det helt greit å finne noe annet å gjøre mens hjernen din omstiller seg.

Forstørrelsesglass

Ikke perfekt på første forsøk?

Det er også viktig å huske på at det ikke trenger å være perfekt på første forsøk. For noen er det til og med bedre å bekymre seg for detaljer som riktig tegnsetting, ordvalg og formuleringer i første omgang.

I flere tilfeller er faktisk det å anbefale også, for i dagens teknologiske samfunn er du så heldig at dette er noe du kan ordne på senere.

Når du føler at du virkelig har fått taket på skrivingen, så er det bare å få ned så mye som mulig ned på papiret. Det gjelder naturligvis hvis det er en metode som fungerer for deg.

Oppgaveskriving kan oppsummeres i fire enkle ord: Skrive, lese, tenke og redigere.

Et håndtrykk

Kom overens med veilederen din

Når du skal skrive en masteroppgave, så er det vanlig å få tildelt en veileder. Det er denne personen du skal henvende deg til, dersom du har noen spørsmål underveis i oppgaveskrivingen.

Det er viktig at veilederen din forstår visjonen din for oppgaven, men det er ikke det eneste som vektlegges. Når du skriver en masteroppgave, så samarbeider du på en måte med veilederen din i enkelte tilfeller.

Det er dermed ikke sagt at du og veilederen du får utdelt alltid er en god match. Det er noe du aldri skal bagatellisere, for det er viktig at dere har god kjemi. Det er grunnleggende i alle velfungerende samarbeidsprosesser.

Det er tross alt en person du skal ha jevnlig kontakt med i lang tid fremover, så her er det viktig å følge magefølelsen sin. Ikke vær redd for å be om å få tildelt en ny veileder, hvis du føler at det er noe som ikke stemmer.

Tre skribenter

Motta hjelp til språkvask

Trenger du hjelp til språkvask i forbindelse med skriving av masteroppgave? Da har du kommet til riktig sted, for det er spesialiteten til Din Språkvask.

Din Språkvask kan hjelpe deg med hva enn det skal være når det gjelder masteroppgaven din. Våre skribenter har mange års erfaring i dette feltet, så det er noe du ikke trenger å bekymre deg for.

Ønsker du å få hjelp til enten språkvask av masteroppgaven din? Ta kontakt med oss i dag, og så vil vi tilbake til deg så fort som overhodet mulig!